Tlačiť

Krúžok: Hamky-mňamky


ŠARKANY Z LÍSKOVÉHO CESTA


Čo potrebujeme:

Postup:

Vysypeme dosku múkou, aby sa nám cesto nelepilo. Poriadne
vyvaľkáme lístkové cesto. Nakrájame cesto na všelijaké tvary,
najlepšie na štvorce, obdĺžniky. Začíname plniť džemom,
ale pozor! Pokiaľ je džem veľmi riedky, nedávajte ho veľa,
pri pečení totiž veľmi rád vytečie. Pri zabaľovaní taštičiek
si dajte záležať, aby džem nevytiekol cez zle zalepené cesto.
Keď sú taštičky zabalené, s pierkom ich potrieme vajíčkom
a posypeme cukrom. Potom taštičky dáme do predhriatej rúry
a pečieme pri 180 stupňoch. Na tanierikoch si s čokoládovou
polevou v tube urobíme šnúrku na chvost šarkana, ktorú
dozdobíme s hrozienkami prekrojenými na polovičky. Taštičky
položíme ako hlavu šarkana a s čokoládovou polevou dorobíme
detaily tváre šarkana.

Prajeme dobrú chuť!!!

sarkany listkove cesto